Skip to main content

HupaMUSIC

If you stay long enough,
we’ll probably write
you a song.


HUPA STUDIO

Hupin’s music extension is featured on an audio platform that offers information on events and music lessons, popular replays and new albums.

Production: Peter Lebar

hupastudio.com/produkcija


WITCHES, BITCHES AND GODDNESS

Witches, Bitches and Goddesses (WBG) je glasbeni projekt glasov in elektronike, ki ga ustvarjata Jelena Soro (SR/SI) in Jennifer McMahon (IRL). Skozi raziskovanje koncepta ženskih arhetipov v slovanski in keltski mitologiji umetnici postavljata performans, ki je kulminacija umetniške rezidence ponujene s strani JSKD. Glasbenici sta začeli svoje sodelovanje že leta 2016, med magistrskim študijem na Berklee College of Music v Španiji in sta to nit od takrat razvijali skozi vzajemno sodelovanje na različnih projektih.

Witches, Bitches and Goddesses je refleksija osebnega in umetniškega razvoja glasbenic kot žensk skozi objektiv njihove individualne kulturne dediščine.

Projekt je delno podprt s strani JSKD in Harat’s Irish Pub

Avtorja risb: Jim Fitzpatrick (levo) in Ivana Rezek (desno)


ROJPOT

‘Rojpot je ropot, roj, pot – pot roja,
pot skupnosti, njen šum.”

Rojpot je skupina glasbenikov, ki pletejo tone in šume. Včasih sami, velikokrat skupaj, najraje pijani in zadeti od glasbe. 

Rojpot je album, ki se giblje med world, funk, electronic in ambiental vsebino.

Album je bil izdan 28. decembra 2020 

Aranžma:
Peter Lebar, razen za skladbi Orange Air, ki je bila posneta in aranžirana pod okriljem skupine Orange Wednesday (2013) in Safely removed from harem, za katero je aranžma prispeval kolektiv Jamjam (2019). 

Gostje: 
Frank Hopman: bobni, Svet distrakcije
Katarina Nasteska: vokal, Kamikaza bot in Svet distrakcije
Boštjan Franetič: kitara, Espressivo introverte
Adrien Douliez: sax, Espressivo introverte
Elvis Sedić: kitara, Safely removed from harem
Aljaž Košir: bobni, Safely removed from harem
Januš Luznar: vokal, Orange air
Alan Ropoša: kitara, Orange air

Posneto v Studio Hupa (studiohupa@gmail.com)
Miksing: Gregor Bajc Mastering: Velja Mijanović (veljamj@gmail.com)
Ovitek: Lenart Merlin

Oblikovanje: Lenart Merlin

INITIATION

Initiation – prvi album skupine The Balkan Experience of Song and Ritual – je eksperiment. Prvi aranžmaji so se rodili pod španskim soncem, daleč od Balkana. Tam so pesmi dobile priložnost zadihati svobodno, stran od vseh pričakovanj o tem kako mora zveneti balkanska pesem. Za glasbenice in glasbenika je eksperiment poiskati vse globoko skrite zgodbe in sporočila preprostih ljudskih pesmi in jih brez sojenja oživeti in predati publiki. Za publiko je ekperiment slišati divje žensko petje v enostavnosti spremljave moškega principa in kompleksnosti lastnih globin ter prepletanja, ki so ga trije glasovi sposobni narediti skupaj.
Album je nabor pesmi, ki so same našle pot do Jelene kot aranžerke, in zazvenele v novih barvah. Preoblečene od zunaj navznoter in obratno se, malo katarzično in malo ekstatično, vsaka ukvarja z različnim delom balkanske ženske duše.

The Balkan Experience of Song and Ritual je glasbena skupina, ki z avtorskimi aranžmaji predstavlja ljudsko glasbeno izročilo od Slovenije do Turčije. Skozi tradicionalno postavo (večglasno petje v spremljavi tolkal) glasbeniki iščejo nov, sodobnejši izraz v vsebinskem, harmonskem in izraznem kontekstu vpetosti v današnji prostor in čas.

Z vključitvijo improvizacijskih in pripovednih momentov, ljudsko pesem razširijo v “sedaj” in jo tako še bolj približajo sodobnemu poslušalcu.

Jelena Soro: vokal, oboa
Brigita Marko: vokal, tamburin
Tea Vidmar: vokal
Dejan Jovanov: tolkala

Aranžmaji: Jelena Soro
Snemanje in miks: Juan Huérfano Torres (Jaxhe)
Mastering: Neven Smolčič
Producenti: Jelena Soro in Juan Huérfano Torres (Jaxhe)
Posneto v Railroad studios, Ljubljana
Oblikovanje: Saša Kovačič
Fotografija albuma: Jožko Kutin
Fotografija skupine: Dragan Kostovski

Projekt je podprl Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (2020).


MLEKOMEN

Mlekomen is a family music project that creates music together and interrogates it. The main inspiration of the project is the recently born son, who is also the central driver of the project.

CREDITS:
Authors: Peter Lebar, Emil Grahek Lebar, Tea Grahek Lebar
Design: Babi Belli


PiP

“I catch myself knowing too much of nothing at all.”

PiP is poetical project, a musical interpretation of six poems written by three friends, realized by Peter and Petra. It is a peephole into personal stories, intimacy of the look, taste of morning, reaction of a stranger, theater of the street, erotics of the pain. PiP is a multi genre project and has no restrictions in performance, always open for other types of creativity. It is a space where music is an ultimate record of an event and at the same time foundation for what it follows.

CREDITS:
Texts: Petra Jeršin, Peter Lebar, Sunčan Stone
Guitar: Uroš Podboj
Bass guitar: Peter Lebar
Drums: Kristijan Buzeti
Musical guest: Dennis Lampret – solo guitar (Somebody, Walking)
Arrangements: Peter Lebar
Mixing: Peter Lebar, Vlado Lešnjak
Mastering: GZ-mastering
Album design: Jellyfish

The album was released in December 2017


FESTIVAL ULIČNE GLASBE – FUGL ” 2016/2017

The festival sounded through the streets and parks of Ljubljana. In addition to dozens of concerts of various acoustic genres, he has brought workshops and talks on street art, which has recently been supplanted by digital sound carriers.

CREDITS:
Leader: Dennis Lampret


INSESSION

Je glasbeni dogodek na temo skupine, ki je pustila pomemben pečat v zgodovini glasbe. Odvija se po različnih prostorih po Ljubljani, po principu »open mic« večerov, na katere so glasbeniki ter pripovedovalci zgodb vabljeni z lastno interpretacijo komadov. Dogodki so namenjeni predvsem spoznavanju glasbene kulture, ki je zaznamovala določeno obdobje, kot tudi ustvarjalnem druženju in medgeneracijskem povezovanju.

24. 3. 2017, Foundus – EKV IN SESSION
11. 1. 2017, Prulček – NIRVANA IN SESSION
22. 5. 2016, Kavarna Barabuk . ALICE IN CHAINS IN SESSION
4. 4. 2016, Prulček – PEARL JAM IN SESSION