Skip to main content

HupaDOGODKI


JSKD – produkcija 2022

V okviru ljubiteljske kulturno-umetniške dejavnosti smo letos izvedli dva projekta: videospot za vokalno zasebno The Balkan Experience of Song and Ritual (Jelena Soro, Brigita Marko in Teja Vidmar, Dejan Jovanov) in kratek eksperimentalen film Iskanje vizije avtorice Katarine Jenšterle. Vabljeni na skupno projekcijo, ki bo v sredo 21. 12. 2022, pred začetkom mesečnega glasbenega jam session-na, v prostoru Hupe Brajdič (Podhod Ajdovščina). Začnemo ob 21:30.

Projekta sta podprta s sredstvi JSKD.


FILM – Andrej Zavašnik

koprodukcija

Fotograf je skeniral ostanke analognih fotografskih filmov pred prvimi posnetimi fotografijami. Na njih se odtisne svetloba, ki je prišla v kasete skozi odprtine za film. Na delih filma, ki se jih sicer zavrže, avtor prepozna podobe pokrajin: od zelo realističnih, do abstraktnejših, tako v obliki, kakor v barvah. Film je avtorjeva prva samostojna razstava. Je intuitivno raziskovanje trenutkov vidnega in nevidnega, ter pogosto spregledanega.

Projekt je podprli MOL.
Podhod Ajdovščina, 2021


KINO NA TABORU

Na dvorišče pred dvorano Tabor se je vrnil stari dobri kino na prostem. V poletnih mesecih se tam vrtijo nepozabne filmske stvaritve preteklih desetletij in sodobnejša dela slovenskih filmskih ustvarjalk in ustvarjalcev. Program vrtimo v vse smeri – od animacije do dokumentarcev, za najmlajše pa s tematskimi delavnicami poskrbimo v spremljevalnem programu.

V sodelovanju s ŠD Tabor.

Projekt so podprli MOL , Četrtna skupnost Center, Division Films, Društvo Prostorož in Zavod Bunker.

KINO NA TABORU

Foto: Sara Isa Djukanović


Intervencija ZA VODO GRE

Performativna intervencija v okviru referendumske kampanje proti Noveli zakona o vodah. Člani in članice Hupe Brajdič so po ulicah Ljubljane mimoidoče prepričevali, naj oddajo glas za razpis referenduma. Predvajali so pesem Voda, ki smo jo v živo predvajali v okviru zadnjega protestnega shoda pred julijskim referendumom na Prešernovem trgu.

Maj 2021

Intervencija ZA VODO GRE

Foto: Sara Isa Djukanović


VARUHI NARAVE

Hupa Brajdič je v sodelovanju s ŠD Tabor organizirala ustvarjalne delavnice na temo ekologije, ki jih je vodila vsestranska umetnica in ustvarjalka Katarina Jenšterle. Zvečer so ob okroglo mizo sedli novinar in dokumentarist Erik Valenčič, pobudnik organizacije Balkan River Defence Rok Rozman in novinar ter pisec Boštjan Videmšek, ki je ob tej priložnosti predstavil svojo novo knjigo Plan B – pionirji boja s podnebno krizo in prihodnost mobilnosti.

Avgust 2020

VARUHI NARAVE

Foto: Sara Isa Djukanović


Intervencija ZA NARAVO OB SAVO

Članice in člani Hupe Brajdič so so v sodelovanju z naravovarstveniki prevzeli organizacijo 14. odseka: Jarški prod – Dolsko v okviru vseslovenske akcije Za naravo ob savo, ki je nastala pod taktirko Balkan River Defense. Udeležence smo pričakali s poezijo, glasbo in rutialnim gledališčem, nato pa smo se vsi skupaj odpravili še na pohod ter protestno zaprli most v Zalogu.

Junij 2020

Intervencija ZA NARAVO OB SAVO

KARLINE REFLEKSIJE

Tematski večeri, ki so lahko predavanja, odprta razprava, večer poezije ali glasbe. V sodelovanju s Športnim društvom Tabor.

Karline Refleksije “68”
Razpravljalci: Matevž Brecelj, Ivo Svetina, Darko Štrajn
Glasba: Dragan Bulič, Faunovo popoldne
november, 2018

Karline Refleksije “Večer Poezije”
Večer odprtega mikrofona
december, 2018

Karline Refleksije “Uglasbljena Hafezova Beseda”
Razpravljalca: Viktorija Kos in Anton Žižek
Glasba: Dah (Padma, Alja Bulič, Peter Lebar)
november, 2019

CREDITS
Organizacija: Aljoša Cetinski & Alja Bulič
Oblikovanje in ilustracija: Sabell-Christina Fabian


GOTO WORLDTOUR “2018

Hupa <3 GOTO – Art Residence Ljubljana
7 dni, 5 umetnikov, 1 razstavni večer, ostalo pa ni nič

V Ljubljano smo na privatno rezidenco v javnem prostoru povabili umetniški kolektiv GOTO z Dunaja. Kaj se zgodi če postaviš 5 vizualnih umetnikov za en teden v staro tovarniško poslopje in jim pri ustvarjanju prepustiš vso ustvarjalno svobodo sveta? Kaj se zgodi, če je prvi večer tudi zadnji? In kaj se zgodi, če krmilo držita dva neodvisna umetniška kolektiva?

GOTO je umetniški kolektiv iz Avstrije, ki združuje ustvarjalke in ustvarjalce različnih profesionalnih ozadij v sinergetsko skupino, v okviru katere iščejo individualno, kolektivno in interdisciplinarno kombinacijo svojega dela.

Ideja in produkcija: Sabell-Christina Fabian
Umetnice in umetniki kolektiva GOTO: Daniel Sostaric, David Mase, Nina Herzog, Daniel Hosenberg, Martin Egger
DJ’s: Januš Aleš Luznar, Elvis Sedič, Tom Lemajič, Kristina Aleksova
Kamera: Tina Glavič Novak
Video: Sabell-Christina Fabian
Glasba: Trip Jazz Trio “Espressivo Introverte” | Peter Lebar | Hupastudio 2019